Udvarhelyszék népviseletben (Székelyudvarhely, 2023. október 14.)

Tófalvi Elemi Iskola | dec. 05, 2023 |

Udvarhelyszék népviseletben (Székelyudvarhely, 2023. október 14.) thumbnail

Udvarhelyszék népviseletben

(Székelyudvarhely, 2023. október 14.)

 

„A népviselet tartást ad, a népviselet kapaszkodót ad, hiszen ott van benne a múlt, és ha magunkra öltjük, akkor a jelen és a jövő is. Meg kell mutatni másoknak is, hogy mennyi történet és szépség rejtőzik egy-egy darabban, és büszkén, örömmel kell viselni. Ebben az örömben osztoztak mindazok, akik részt vettek szombaton az első Udvarhelyszék népviseletben elnevezésű rendezvényen”. (Forrás: Székelyhon.ro)

Ebben az örömben osztoztunk mi is, a Tófalvi Elemi Iskola III. B osztályos tanulói. Név szerint Dimén Anna, Lukács Máté- Milán, Sándor Sára, Sebestyén Sára, a felkészítő tanítójuk, Kerekes Előd, meg a tanulókat elkísérő zetelaki szülők. A harmadikos kisdiákok, akik a Népdalfesztivál szakmai zsűrijének kiválasztottjai, három szép Küküllőmenti népdallal szórakoztatták az egybegyült ünneplő.

A rendezvény nagyon rangos volt. Számos szebbnél szebb népviseletbe öltözött, különböző tájegységekről érkező emberek vonultak fel, akik bemutatták a népviseletüket és elmesélték ezek történetét, elkészítési módját és a ruhadarabok stílusjegyeit. Mi a kis csapatunkkal a „Havasalja” tájegységet képviseltük. Nem is gondoltuk, hogy ennyire sokszínű és szép a magyar népviselet.

A rendezvény egy közös ebéddel zárult. Úgy éreztük, hogy egy nagyon tanulságos nap részesei lehettünk. Kissé elfáradva, de sok- sok új ismerettel gazdagodva érkeztünk haza.  

Kerekes Előd tanító

További hírek


Álláshírdetés thumbnail
Álláshírdetés
nov. 24, 2023
PDI/PAS thumbnail
PDI/PAS
nov. 21, 2023
Álláshirdetés thumbnail
Álláshirdetés
nov. 14, 2023